Parkolóra és autóbeállóra is telepíthetnek napelemet KKV-k pályázati forrásból


A korábbi KKV-k számára kiírt, max. 3 millió Ft támogatási összegű napelem telepítési pályázatban lehetővé tették, hogy a saját igényű villamosenergiafogyasztás fedezésére szolgáló napelemes rendszerek az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetére is telepíthetőek legyenek.
Továbbá 1 millió Ft-ra csökkent a minimális pályázati összeg.

A pályázat főbb feltételeiben nem volt változás. Tehát a napelemes rendszer névleges teljesítménye nem haladhatja meg a 15 kWp-et, napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket.  A további részletekről korábbi cikkünkben olvashatnak.

A parkoló kapcsán feltétel, hogy az épület és a parkoló felhasználói, valamint az épület és a parkoló tulajdonosainak megegyezenek.

A pályáztató várhatóan a benyújtandó kérelmek növekedésére számít, hiszen annak ellenére, hogy mostanáig csak 4,3 milliárd Ft-nyi támogatási kérelem érkezett, a korábbi 15 milliárd Ft-os keretet 23,92 milliárd Ft-ra emelték.

A pályázat benyújtási határideje 2020. szeptember 30.