Csapat és cég

A Wattler név két szó ötvözetéből ered: a “Watt” – a teljesítmény mértékegysége, amiből az energia lesz; és a “butler” – a lakáj, aki sokoldalúan és nagy tudással szolgál. A Wattler szóösszetétel jól kifejezi azt, amin dolgozunk.

Szakértői csapatunk

Növekvő csapatunkat különféle szakmai háttérrel és tapasztalattal bíró szakemberek alkotják. Ami közös: a szakmai elhivatottság, lelkiismeretesség és a küldetésünkbe vetett hitt.

Németh Ders

ügyvezető, társalapító

A csapatot Németh Ders irányítja. “2009 óta az energiaszektorban tevékenykedem. Dolgoztam Magyarországon, Svájcban és Horvátországban, és ennek során jelentős tapasztalatra tettem szert, viszonylag széles palettán: stratégiai tervezés, deal-ek strukturálása, tárgyalás és szerződéskötés, trade és hedging, valamint a kiskereskedelemhez és sales-hez is volt szerencsém. Vezettem kisebb-nagyobb nemzetközi csapatokat. Leginkább a földgázra koncentráltam, némi kitekintéssel az áram piacára. A különböző országokban szerzett tapasztalatom arra a felismerésre vezetett, hogy az energiaipar lemaradása mégis jelentős más innovatív szektorokhoz képest, és ez komoly vesződségeket és veszteségeket okoz mind a cégek, mind az fogyasztók számára. Jó hír azonban, hogy ezek a megoldások léteznek, csak implementálni kell őket. Ezen célból hoztuk létre a Wattlert, és ezen dolgozunk nap mint nap.”

e-mail: dn@wattler.euLinkedinTwitter

Tarjányi Krisztina

ügyvezető, társalapító

Alapítóként van jelen a Wattlerben Tarjányi Krisztina. “9 éves energiapiaci tapasztalattal rendelkezem. Az egyetem utolsó évében az MTA Világgazdasági Kutatóintézetében írtam energiapiaci tanulmányokat, majd több évet dolgoztam a MOL kutatás-termelési divíziójában. 2012-től az MVM keretein belül vettem részt a vállalat földgázipari projektjeiben – így a Déli-Áramlat, valamint az MFGT igazgatóságának munkájában is. 2013-ban, másoddiplomaként elvégeztem a REKK energiagazdálkodási szakközgazdász képzését. Számos energiapiaci projekt stratégiai elemzése, illetve egyes projektek megvalósítása során szereztem tapasztalatot a hazai és a nemzetközi földgáz, kőolaj és részben a villamosenergia piacán.”

e-mail: kt@wattler.euLinkedin

Rebillard Clément

energetikai szakrefens, auditor

Clément tanácsadóként és energetikai szakreferensenként csatlakozott a csapathoz. “Azért esett a választásom az energiaszektorra, mert úgy gondolom, hogy a fenntartható fejlődésben és a környezetvédelemben is kulcsszerepe van az energiahatékonyságnak. Hét évet dolgoztam Franciaországban egy multiban kutatómérnökként, ahol energia-megtakarítási lehetőségeket fejlesztettem az ipari szektorban. Magyarországra egy éve költöztem, és tovább bővítettem a tapasztalataim körét az épület-, illetve szállítási szektorban. 2017-ben sikeresen vizsgáztam és regisztráltam energetikai auditoronként a MEKH-nél (az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény szerint), ezután kezdtem el energetikai szakreferensként is dolgozni. Erős tudományos ismereteimnek, az innovatív szemléletmódomnak, gyors reagálásomnak és a munkám minőségének köszönhetően alaposan dolgozok. Azért csatlakoztam a Wattlerhez, hogy az energiahatékonyságot az energia fogyasztó vállalatok körében is fejlesszem és népszerűsítsem.”

Elérhetőségek: cr@wattler.euLinkedin

Cserhalmy Győző

energetikai szakreferens, építész-energetikus

Mint okleveles építészmérnök, épületenergetikai szakértő és tanusító, Cserhalmy Győző felügyeli a mérnöki munkát. Negyvenéves tervezői tapasztalattal bír, energetikai szakértői tevékenségét 2010-ben kezdte, számos megvalósult épülettel, műemlék-felújítási munkával és díjazott tervpályázatokkal a háta mögött. Azóta komoly mennyiségben és minőségben készített energiatanúsításokat, engedélyezési tervekhez és energetikai pályázatokhoz szükséges hőtechnikai számításokat. Tapasztalattal rendelkezik energetikai auditálás terén, szaktudása kiterjed az összes kapcsolódó területre.

e-mail: gycs@wattler.eu

Bajmóczy Balázs

energetikai tanácsadó és piacelemző

Bajmóczy Balázs 2017-ben végzett energetikai mérnökként a BME-n. Pályakezdőként azért jelentkezett a Wattlerhez, mert mindig is érdekelődött az energetika mérnöki oldala mellett a gazdasági kérdések iránt is. Ennek megfelelően energetikai tanácsadóként részt vesz a szakreferensi feladatok ellátásában és a társaság földgázpiaci tevékenységében.

e-mail: bb@wattler.eu

dr. Abonyi Beáta

értékesítési kordinátor

Jogi végzettségű Abonyi Beáta segíti a csapatot a potenciális és meglévő ügyfelekkel történő kapcsolattartásban, a napi  földgázkereskedelmi ügyek gondos vitelében.  Beáta számos támogató jellegű feladatot lát el mióta 2017 elején csatlakozott a Wattlerhez.

“A Wattlernél a rugalmasság és a lendület fogott meg. Jó érzés egy ilyen jó hangulatú csapat tagja lenni.”

e-mail: dba@wattler.eu

Horváth Dávid Sándor

junior energetikus

Horváth Dávid Sándor 2016-ban végzett villamosmérnökként a Budapesti Műszaki Egyetemen, villamos energetika szakirányon, jelenleg mesterképzésen folytatja a tanulmányait. 2018-ban jelentkezett szakmai gyakorlatra a Wattlerhez, majd tovább maradt a cégünknél. Érdeklődési területe igen szerteágazó, tanulmányai elsősorban a villamosenergia-rendszerek működéséhez és az épületvillamossághoz kapcsolódnak, de ennek ellenére szívesen foglalkozik közel bármivel.
A cégnél elsősorban a szakreferensi feladatoknál és az energetikai auditoknál tölt be támogató szerepet.

e-mail: dsh@wattler.eu

Margitházi Péter

junior energetikus

A fenntarthatóság és az innovatív fejlődés témájához a kezdetek óta erősen vonzódom, ezért is választottam hivatásomnak a modern energetikát­; így a Wattlert. Úgy gondolom, hogy a tudatos energiafelhasználásra való törekvés egy életstílus, ezt közvetítem az ügyfeleink felé is.
Az eco-hipsterség korát éljük: hódít az otthoni növénytermesztés és a biciklis városi közlekedés. Miért ne vezethetnénk át ezt a fajta mentalitást a kis- és középvállalkozásokra is?

e-mail: mep@wattler.eu

A küldetésünk kicsit hosszabban

A Wattler küldetése a kis és közepes cégek versenyképességének erősítése – az energia területén. Mind az energiahatékonyságra, mind az energia költségére figyelünk, hiszen így lehet biztos sikert elérni.

Tanácsadás, energiahatékonysági szolgáltatások

Hiszünk abban, hogy az új technológiák megjelenésével (big data, tömeges testreszabás) az energetikai tanácsadás ugyanúgy egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé tehető szélesebb rétegek számára is – legyen az energetikai szakreferens-szolgáltatás, beszerzési vagy más energia területén végzett tanácsadás. Ez az, amit mi is kínálunk, a szolgáltatás-portfólió folyamatos bővülésével. Az energia kis- és nagykereskedelemben, valamint energetikus szakterületen felhalmozott tudásunk az energetikai szakreferens-szolgáltatásunk során maradéktalanul kamatozódik. Energetikai szakreferens-aloldalunkhoz katt ide.

Földgázkereskedelmi szolgáltatás

Földgázkereskedőként is célunk a KKV-k versenyképességének támogatása. Átlátható árazással, érthető,  korrekt szerződési feltételek mellett, apróbetű nélkül szolgáljuk ki ügyfeleinket. Mi vagyunk az első olyan földgázkereskedő, amely nem érdekelt abban, hogy a cége minél több földgázt fogyasszon – hiszen fix szolgáltatási díjjal dolgozunk, ezzel egy új megközelítést vezetünk be a piacra. Velünk egyszerűen intézheti ügyeit, pillanatok alatt ajánlatot kérhet és szerződt köthet. További részleteket itt talál.

A Wattler App

Elgondolkodott már azon, hogy miért nincs egy jó megoldás az energiafogyasztás nyomon követésére, míg a sportolást, kalóriabevitelt, kiadások kezelésére egyszerű és szép applikációk tucatjai állnak rendelkezésre? Az energiafogyasztás azonban nem a közbeszéd tárgya. Ez az amin változtatni kívánunk egy könnyen használható és jól kinéző applikációval. A könnyű adatbevitel és a hasznos statisztikák adják az alkalmazás lelkét.
A Wattler App mind a háztartások, mind a kisebb vállalkozások számára megfelelő eszközként szolgál majd. Később újabb és újabb funkciók kerülnek majd a programba, amihez várjuk az ön javaslatait, visszajelzését is!
Klikk ide a playstore-ban való letöltésért.

A weboldal és a blog

Weboldalunkon megmutatjuk, hogyan lehet kevesebbet és olcsóbban fogyasztani. A logikánk alapja, hogy az energiakiadás az ár és az elfogyasztott mennyiség szorzata. Igazi megtakarítást akkor lehet elérni, ha mindkét tényezőt figyelembe vesszük, ezért ez a két elem szolgál a Wattler blog pilléreként. Hiszünk a 1) technológia fejlődésben, ami az energiahatékonyság elterjedéséhez szükséges, valamint a 2) megfelelően szabályozott piaci versenyben, ami nagyobb hatékonyságot, ergo alacsonyabb árakat eredményez. Nem mellesleg a fenti két cél elérése a környezetünkre is pozitív hatással van.
Mindkét elem önmagában is érdekes – ezért ígérhetjük, hogy sok izgalmas témát dolgozunk majd fel, a viselkedésbeli változásoktól kezdve, gyakorlati tanácsokon, technikai újdonságokon, helyi-, regionális és globális gáz- és árampiaci elemzéseken keresztül az ár- és szabályozási elemzésekig. Fokozatosan haladunk a témákkal, tehát érdemes követni minket a hírlevélen vagy közösségi médián keresztül.
Miért a kis- és középvállalkozások? Azért, mert azt érezzük, hogy ők azok, akik az energia területén a két szék (nagyvállalatok és a lakosság) között a padlóra estek. A nagy ipari fogyasztókat körülrajongják a szolgáltatók, energia szolgáltatóik között nagy a verseny, az árak alacsonyak. A nagy vállalkozások költségvetésébe beleférnek a komplex energiamenedzsment-szoftverek és -berendezések. A másik véglet a háztartások – őket a politikusok szeretik boldoggá tenni alacsony rezsiköltségekkel. A kis- és középvállalatok számára nyújtott energiaszolgáltatás pedig gyakorlatilag változatlan. Ezen szeretnénk változtatni.
A földrajzi fókuszunk Közép-Kelet-Európa (benne kiemelt helyen Magyarország), ahol a fentiek különösen igaznak bizonyulnak. Ennek ellenére lesznek szélesebb kitekintéssel bíró cikkeink is, blogunk ezért angolul is olvasható.
Természetesen a legtöbb bejegyzés szélesebb kör érdeklődését is felkeltheti, nemcsak kis- és középvállalkozóknak szól. Bízzunk benne, hogy mindenki örömmel olvassa blogunkat, és ennek érdekében biztatunk mindenkit a hozzászólásra, visszajelzésre akár komment, akár e-mail formájában. Ha tetszenek cikkeink, a megosztásokat köszönjük!