Energiahatékonysági technológiák – bevezető


Érdekelnek a legfrissebb újítások az energiatakarékosság területén? Az Energiahatékonyság szekciónk neked szól, hogy minél könnyebben javíthasd céged (vagy otthonod) hatékonyságát.

Tudtad, hogy a Föld energiafogyasztása csupán azért kevesebb most, mint 2007-ben, mert az energiahatékonysági fejlesztések ellensúlyozták a növekvő igényt? Mégis, világszerte az összfogyasztás 70%-ára még mindig nem vonatkoznak kötelező energiahatékonysági követelménynek, pedig a legtöbb esetben a megtakarítási lehetőség akár 2/3-os is lehet  (az International Energy Agency szuper infografikája szerint).

Melyik kategóriába sorolható a te otthonod / céged? Túl sok rezsit fizetsz a régi berendezések és megoldások miatt? Nincs olyan hely, ahol nem lehetne további javításokat elérni. A jó hír, hogy ha a céged kisebb vagy az otthonodról van szó, nem feltétlenül kell egy energetikust megfizetned azért, hogy értesülj a legújabb technológiákról és relevanciájukról a te esetedben. Erre hoztuk létre az Energiahatékonyság szekciót blogunkban.

A főbb témakörök:

  • Világítástechnológia
  • Légkondi és hűtési rendszerek
  • Fűtési rendszerek és szigetelések
  • Energiamenedzsment és automatizálás
  • “Always On” berendezések

A fenti témákba fogunk jobban belemenni, más és más megközelítéssel, de a közérthetőséget és a felhasználó számára hasznosságot mindig szem előtt tartva. Amennyiben további témajavaslatod van, írd le egy kommentbe itt, vagy oszd meg velünk emailen!

(Forrás: IEA)